Téli napforduló avagy feladatok a Bak havában

A Symbolonkártyából a Mester lapja, amely a Bak havához kapcsolódik.Az advent időszakának lassan vége és 21-én elérkezik a Téli napforduló. Ezzel megérkezünk a Bak havába. A legmélyebb sötétség és a leghosszabb éjszaka következik el ezzel. Egyetlen éjszaka a sötétségé azután pedig újra átadja helyét a fény uralmának.

Ezt a hatást belül is érezheted, hiszen a karácsonyi nagy feszültségben te is eljutsz a legmélyebb pontra, amely bensődet is vizsgálódásra készteti ilyenkor.

Talán a legfontosabb és leghasznosabb kérdés ilyenkor a következő lehetne:          

Miért jó ez nekem? 
Mit is akarok valójában?

A Symbolonkártyában a Bak minőségét a Mester lapja jelzi. Mivel ez Szaturnuszi lap, ezért egy kemény tanító jelképeként kopogtat be hozzád.

Ez a felelősségvállalás és a felnőtté válás időszaka. A Mester a képen azért emeli fel az ujját, mert figyelmeztetni akar téged arra, hogy mi az, amit a „Sors könyvéből” most meg kell valósítanod. Ha ez sikerül, akkor tudsz majd bejutni a mögötte lévő aranykapun, amely az elégedettséget és a harmoniát tartogatja számodra.

Nézzük ennek az időszaknak a feladatait és nehézségeit:

Feladat ebben az időszakban

Legyél céltudatos és kitartó a terveid megvalósításában.
Vizsgáld felül, hogy mi az, ami valóban jó számodra és mi az, ami nem is a te értékrended szerint történik (itt akarsz inkább megfelelni másoknak).
Vizsgáld meg, hogy kinek a céljait követed mert, ha nem a saját utadat járod, akkor ez az időszak kemény megrekedést hozhat a számodra. Egy kínlódást, ami megtanít arra, hogy a saját belső középpontodhoz vissszatalálj.
Ez a megszilárdítás ideje. Tehát, ami megfelelő számodra amellett köteleződj el. Vállaj felelősséget a jövőért. Legyen ez egy terv, kapcsolat vagy akár munka. 
Ne a külsőségek vezesssenek, ezért is van egyszerű, barna ruhában a képen szereplő alak. 
Találd meg önmagad, keresd azokat a tevékenységeket, amelyek lassítanak, amelyek közelebb visznek önmagadhoz.

Árnyékában

Úgy érzed összenyom a rengeteg felellősség.
Úgy érzed túlterhelt vagy és folyamatosan túl is vállalod magad.
Kemény és zárkozott vagy minden új impulzus, információ iránt. Semmin nem mersz változtatni és az emebereket is minél távolabb akarod tartani magadtól.
Hárítasz minden örömet, képtelen vagy lazítani és feltöltődni. Így energiád folyton apad, főképpen mert mindenki helyett te akarod elvégezni a feladatatokat, mert úgy gondolod te tudod csak jól megoldani.

Kérdései

Mivel kapcsolatosan kell most több felelősséget vállalnod?
Tudod-e követni a benned lévő jót vagy csak a megfelelés irányít?
Milyen célokat követsz, a sajátodat vagy másokét?
Miért akarsz mindent te magad elvégezni?
Kiért és miért vagy valójában felelős?