Miért nem találod a lelki társadat?

Életünk igen fontos része lelki társunk megtalálása. A lelki társ az a személy, aki kiegészít minket, aki megérti lelkünk minden rezdülését. Persze nem biztos, hogy ő lesz az aki mellett le kell élned életed, mégis kitartóan keresed, akár egész életed folyamán.Ha sokáig vagy egyedül, akkor egyre fontosabbá válik az Igazi társ meglelése. Hiszen akár hosszú, akár rövid ideig voltál egyedül, megannyi álomképet hozhattál létre. Lehet több listát is elkészítettél már, ami mind tartalmazza a nagy Ő jellemzőit.

• Miért nem sikerül mégsem rálelned, ha ennyire akarod, ennyire felkészültél?
• Miért van az, hogy másnak sikerül, neked pedig nem? 
• Talán benned van a hiba, csak nem tudsz róla?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg benned, ha már egy ideje egyedül vagy és a hozzá való herceget hiába keresed.

Nézzük, mi is lehet a megoldás erre a nehéz kérdésre.
 

A Symbolonkártya egyik lapja pont a Lelki társ megtalálásáról szól.
A neve:  A király két gyermeke.

A képen lévő két ember már jó ideje próbálja elérni egymást, azonban erőfeszítéseik hiábavalóak, hiszen a szakadék közöttük áthághatatlan. Bármennyire is szeretnék, nem tudják elérni egymást.

Te is így vagy most, mivel álomképed és a valóság között ilyen hatalmas szakadék tátong. Az akit te elképzeltél, olyan tökéletes ember amilyen a valóságban nem létezik.

Így persze lehetetlen rátalálnod, hiszen észre sem veheted őt, mivel nem létezik. Ha találsz is valakit, aki vonzó számodra, arra rögtön rávetíted álomképedet és lehet, hogy akár gyengéd erőszakkal is megpróbálod ráerőltetni ezt a ruhát. Persze ez a ruha sokszor nem a kiszemelt férfi mérete. Lehet a stílusához sem passzol, mégis szeretnéd látni benne. Hogy áll neki? Tényleg ezt képzelted el. Feszeng, kényelmetlenül érzi magát, aztán egy napon a ruha széthasad rajta és ezer darabban a földre hull. Ő pedig ott áll úgy ahogyan megismerted és rájössz, hogy mégsem ilyennek láttad álmaidban.

Van olyan is, aki egy ideig próbál megfelelni az elképzeléseidnek. Lehet, hogy ez csupán az udvarlási rítus része, lehet, hogy kerüli a konfliktusokat, ki tudja hiszen vannak még okok ezeken kívül is. Hosszútávon azonban mindketten észreveszitek, hogy nem kapcsolódtok egymáshoz, csupán egy elképzelt valóságban, a "Mátrixban" működik a kapcsolat. Te csalódottként távozol, hiszen megint nem a nagy Ő-re leltél, a másik pedig szomorú lesz, hiszen megint nem őt szerették, csak elvártak tőle valamit, aminek senki emberfia nem tud megfelelni.

Az egyik probléma tehát az, hogy a hosszú évek alatt egy olyan fantomképhez ragaszkodsz, amelyet nem tud a másik megtestesíteni.

A másik, hogy nem látod a másik embert, így nem veheted észre értékeit sem, sőt a szeretetet sem tud eljutni hozzád. Mivel ha egy kicsit is eltér az álmaid valóságától, akkor bezárkózol a saját álomvilágodba és sértetten üldögélsz benne. Persze ez jó ok lehet egy csajos estére vagy a kedvenc barátnőddel elfogyasztott kávé és fagyi orgiákra. Azonban ezek az események nem visznek közelebb a célodhoz, sőt a barátnők nagy részének megvan az a tulajdonsága, hogy ebben a dologban nem tud segíteni. Miért nem? Azért mert nem objektív. Az átmulatott csajos esték pedig csak a másnaposságot hozhatják el, az igazit pedig csak nagyon ritkán.

Elfelejtesz egy alapvető problémát:

Két fél ember sosem tud tartósan kapcsolódni egymáshoz, mert abból függőségi viszony lesz. Hiszen mindkettő a másikon keresztül akarja önnön lényét kiteljesíteni és egyedül nem tud megállni a lábán. Így a másik félhez túlzottan ragaszkodni fogsz, miközben feladod saját magadat.

Ez tudatalatt olyan hiányt teremt benned, ami miatt egy idő után megharagszol a partneredre és azt gondolod, hogy ő miatta adtad fel a saját életedet. Pedig tulajdonképpen te adtad fel saját magadat a kapcsolat illúziójáért.

Egy másik emberhez tulajdonképpen akkor tudsz majd harmonikusan kapcsolódni, ha Te magad is harmóniában, egészben vagy. Így nem fogod feladni a kapcsolat békéjéért önmagadat és ezt partneredtől sem fogod elvárni.

A lap árnyékában

Úgy érzed a társad az egyetlen aki meg tud menteni a világ nyomorúságától. Már jó előre olyan terhet raksz a nyakába, amelyet biztosan egyetlen ember sem akar hosszú távon cipelni. Hiszen mindenkinek megvan a maga "keresztje". Arról nem is beszélve, hogy nem egy másik ember boldogságáért vagyunk felelősek, csupán a saját életünkért kell felelősséget vállalnunk.

Mivel a valóságban tényleg nem leled meg a vágyott partnert, ezért megmaradsz a biztonságos álomvilágodban, ahol nem kell szembenézned a másik ember tökéletlenségével.

Kérdések

• Milyen elvárásokat szül az álomképed kergetése a másik ember felé?
• Fel tudod-e ismerni partnered értékeit, vagy csak a saját elvárásaid érdekelnek?

Ha el tudod fogadni, hogy vágyaid csupán ösztönző erők amelyek előre visznek, könnyebb lesz az életed. Mindez arra kell ösztönözzön, hogy EGÓD csapdájából kilépve, az egységet keresd a másik emberben, miközben önmagad falait bontogatod le tégláról-téglára. Ha ezzel készen vagy, kezdődhet az új építkezés az alapoktól, de ez már egy másik történet, egy másik kártyalap.