Harcolunk, de miért is?

A Symbolonkártya Kereszteslovag lapja.A harc napi életünk részévé vált. Valahogy mégsem jó ez, hiszen folyamatosan viszi az energiát, és ráadásul még rosszul is érezzük magunkat tőle.

Mégis hogyan lehetne ez ellen tenni?
Egyáltalán el lehet ezt kerülni?
És hogyan tudok nyerni benne?

Ezek a kérdések, amelyek felmerülhetnek benned. Nézzük meg, milyen válaszokhoz juthatunk a Symbolonkártya segítségével.
 

Tulajdonképpen magával a harccal nincs baj, ha az iránya nem árt másoknak. Ezt úgy tudod elérni, hogy nem valaki vagy valami ellen harcolsz, hanem valaki vagy valami mellett.

Például:

Ha a párkapcsolatodban nem kapod meg azt a minőségű figyelmet, amelyet elvársz, akkor két módon harcolhatsz:

1. A kapcsolat ellen. Így a pároddal állandó hatalmi harcban leszel, és így a szeretet nem fog teret kapni. Az elvárásaid ellenállást szülnek, és így az eltávolodást is biztosítod mindkettőtök számára. Erről szól a Kereszteslovag lapja.

2. A kapcsolat-ért. Amikor az egyensúlyért, a harmónia meglétéért harcolsz. Így az energiáid nem a párod ellen fordulnak majd. Ez segít, hogy ott is rálelj a megoldásra, ahol az első esetben észre sem vetted volna.

A Symbolonkártya Erosz lapjaErről szól az Erosz lapja is. Itt a harmónia a fő szempont, és ez segít, hogy a két ember egymásra találjon.

Tehát itt a fő kérdés az lesz:

Mivel teremthetek nagyobb harmóniát a kapcsolatunkban?

Erre akár húzhatsz is egy lapot.

Tehát így vizsgálva a helyzetet, a harc nem is feltétlenül olyan dolog a, amely ellen küzdeni kell. Erről üzen egyébként a Bűn lapja. Ez a lap arról szól, amikor a harcot is elutasítod, és így sem magad sem másokat nem vagy képes megvédeni. A folyamatos Bűntudat ugyanis felemészti minden energiád és cselekvőképtelenné  tesz.

A harmadik kérdésre is könnyű így válaszolni. Ha ugyanis egy célért, és nem valami ellen harcolsz, akkor csak nyerhetsz. Hiszen minden lehetőséget észreveszel majd, amely segít a célod elérésében. Így valóban nyertes lehetsz majd.