Energiavámpír vagy átok?

Sokszor kevésnek tűnik az energiád? 
Nem tudsz regenerálódni, bármennyire is szeretnél?
Emberek társaságában elmegy az erőd?
Otthon, ha csend van körülötted nem érzed jól magad, bár magad sem érted miért?

Manapság sokan gondolják, ha sorozatos rossz események következnek be, akkor egy átok szállt rájuk. Ha pedig túlérzékeny vagy, akkor hajlamos lehetsz depressziósnak ítélni magad. A stressz része az életünknek. Kezelését nem tanították meg az iskolában és a családban sem biztos, hogy volt rá lehetőség. Sajnos a legtöbb emberben fel sem merül az igénye, csak amikor már nagyon nagy a baj.

Tudok rá megoldást.

A Symbolonkártya Vámpír lapja éppen erről beszél. Nézzük, hogy mit üzenhet neked.

A Vámpír lapja több dologról is szól.

1. Lehet benned egy elfojtás, amely a sokat dédelgetett haraggal kapcsolatos.

Valami miatt ezt nem tudtad megélni, így ott maradt benned, jó mélyen eltemetve. Ez a harag azóta felgyűlt, hozzáadódott még sok más is, és egyszer csak megjelenik egy rejtett agresszió formájában.

Miért nem ismered fel ezt? Azért mert a megnyilvánulása is rejtett. Például apró vörös kiütések jelennek meg vagy allergia tör rád, amely eddig sohasem volt, kényszeres cselekedetek lesznek úrrá rajtad, stb.

Mindezek jelzik, hogy bent valami nagyon ki akar jönni és igyekszik neked üzenni, láthatóvá válni, hogy végre megkapja a maga megérdemelt figyelmét az életedben. Ha nem foglalkozol vele, akkor elkezd növekedni a tünetek száma és bizony ez tulajdonképpen egy lelki rabságba vethet téged, ami valóban depresszív tüneteket fog hozni és hosszú távon akár komolyabb betegség is kialakulhat belőle.

2. Függőségi viszony egy embertől, helyzettől vagy gondolattól.

Társfüggőség

Egy másik embertől való függőségünket talán jobban ismerjük, hiszen a kapcsolat függés ma már sajnos igen gyakori probléma. A társfüggőség és a magánytól való félelem sok stresszoldásom témája. Szerencsére kineziológusként ezt fel tudom oldani a másik közreműködésével. Most tehát, nem erről szeretnék beszélni, hanem a másik két dologról.

Helyzettől való függőség

A  helyzettől való függés azt jelenti, hogy egy helyzet negatív módon hat rád, te mégsem teszel ellene, mert függőségi viszonyban vagy vele. Tehát, több előnyöd van abból, hogy benne vagy, mint amekkora hátrányt hoz számodra. Mondok erre is példákat.

Például
Egy édesanya a szülés után fáradt, kimerült és bár kér segítséget, mégis egy ponton túl nem akar változtatni. Amikor gyakorlati tanácsokat kap, amihez már tevékenyen részt kellene vállalni a megoldásban, akkor ezzel fel kellene vállalnia a felelősséget azért, hogy a helyzet miatta is maradt ilyen. Nem azt mondtam, hogy az ő hibája, de nem változtat rajta. Miért?
Mert akkor senki nem fogja sajnálni, nem kap annyi figyelmet és mert az ő édesanyja is ezt a mártír szerepet játszotta egész életén keresztül. Ez a minta ismerős, biztonságos.

Persze ugyanazt el lehetne mondani arra a bizonyos munkahelyre, amit nagyon utálsz és folyton ki is használnak. Mégsem tudsz kilépni, mert azt mondod itt biztonságban vagy és még pénzt is keresel vele. Valójában pedig, a szíved mélyén már a pénz sem számítana egy idő után, de a kivetnek a fészekből érzés olyan erőssé válik, hogy inkább maradsz a helyeden. Természetesen nem minden esetben van ez a függőségi viszony, ha utálod a munkahelyedet, de azért többször előfordul, mint gondolnád.

Gondolattól való függés

Ez egy viszonylag új keletű probléma, amely egyre gyakrabban üti fel a fejét, és merem állítani, hogy sokkal nagyobb problémát okoz az előző kettőnél. Hiszen felismerni magadtól hihetetlenül nehéz, szinte lehetetlen. Mit is jelet ez?

Egy gondolatot, egy hitrendszer, amely már igen ártalmas számodra, teljesen eluralja a gondolkodásodat és minden tettedet abban a témában ez vezeti.

Ez tulajdonképpen a korlátozó hitrendszer, amely akár rossz szokásokhoz is vezet és persze sok-sok egyéb hátrányt is hoz életed területein.
Nézzünk erre is példákat.

Például arra neveltek valamikor gyermekkorodban, hogy ne állj szóba idegenekkel, mert azok bajt hoznak rád és bántani fognak. Ennek következtében kialakulhatott az a hitrendszered, hogy jobb neked, ha zárkózott vagy, mert akkor kevésbé sérülsz. Ennek következtében nehezen alakítasz ki szeretetteli kapcsolatokat és állandó félelmekkel küzdesz, hogy a partneredet elveszíted. Ugyanez a helyzet az első párkapcsolati csalódás után is, amikor ugyanezt a hitrendszert sajátíthatod el, amely akkor és ott a fájdalmat valóban segít feldolgozni, de hosszútávon elzár még a lehetőségtől is, hogy valaha harmonikus kapcsolatot teremts.

Lehet korlátozó hitrendszer az is, hogy kishitű vagy, főleg ha anyukádtól gyerekkorodban azt hallottad, hogy olyan ügyetlen és lassú vagy ("nem lehet rád bízni semmi komoly feladatot kislányom", "olyan lassú vagy, hagyd majd én megcsinálom",stb). Esetleg olyan teljesítménynek kellett megfelelni, amelyet sohasem tudtál elérni és ettől az rögzült benned, hogy én nem vagyok megfelelő, hiszen sosem lehet elérni az általam megálmodott ideált (mert hát gyermekkorod óta ez a külső elvárás, már belsővé alakult át).

Lehetne itt más akár 50-100 hitrendszert is felsorolni, amelyek korlátozhatnak, és ezzel függőségi viszonyt alakíthatnak ki benned, ezzel rabolva el az életenergiád java részét. Ahogy ezt a képen lévő vámpír is megteszi.

Elveszi az energiád, szorongásba taszít és te még csak nem is sejted, hogy az ellenséget nem kívül, hanem magadban kell keresned.

Mi a teendő?

Fel kell tárni, hogy milyen belső vámpír viszi el az életenergiádat. Mi okoz szorongást benned. Ehhez persze tükörként ott van a környezeted, mert a körülötted élő személyek hűen tükrözik azt, ami benned is megjelenő probléma. Ha például valaki állandóan piszkál, szinte pikkel rád, akkor benned is lehet olyan részt, amely nincs megbékélve.
Ehhez rengeteg segítséget tud adni Symbolonkártya, mert láthatóvá teszi a különböző lélekrészeid és ezáltal rögtön tudatosodik a probléma gyökere. Ez valójában megadja azonnal a gyógyulást számodra, hiszen itt maga a felismerés is elég lehet hozzá.

Természetesen, ha egyedül nem boldogulsz, akkor keress fel engem és egyéni konzultáció keretében ezt együtt meg tudjuk oldani.