A Vénusz hatalma a Bika havában

A Bika havában járunk, és e-jegyhez tartozó planéta a Vénusz gyönyörű bolygója.
A Vénuszt általában a szépséghez és a szeretethez kapcsoljuk. Van azonban más jelentéstartalma is, amelyet én is az asztrológiai ismereteimből és a Symbolonkártyából tudok. Ez pedig a fizikai világgal való kapcsolat, a külső értékek, testi szépség és a tulajdon fogalma is. Mindez megjelenik a Symbolonkártyában is a Szeretők nevű lapban, amely rávilágít arra a problémára, miszerint:

Miért érzem magam néha kevésbé értékesnek?
Miért vagyok áldozat?
Honnan jön a kisebbrendűség érzése?

Ha kielemezzük a Symbolonkártyát, akkor ezekre is megtaláljuk a választ.
Korunkban az anyag hatalma és csábítása igen nagy. Hiszen, ha végig gondolod, az egész szépségipar ebből a szerepszemélyiségből táplálkozik, gazdagodik. Mivel a Szeretők/Vénusz lap a külsőségek, a testiség hatalmával próbál meg boldogulni a fizikai világban. Innentől pedig már logikus, hogy a kozmetikai, a divatvilág, a plasztikai sebészet miért virágzik olyan nagy mértékben.

Persze az anyaghoz tartozik a másik fontos terület is, mégpedig a birtoklás.

Azt bizonyára te is észrevetted, hogy aki a Bika jegyében született, vagy annak a túlsúlya jelen van, annak nagyon fontos az anyagi világ. Számára mindez az értéket, a biztonságot képviseli. Ez önmagában nem minősítés és nem is annak szánom. A baj csak akkor keletkezik, ha az önértékelése is ehhez kapcsolódik. 
Tehát ha nincs tulajdon, vagy más fizikai, testi érték, akkor kisebb rendűnek, értéktelennek érzi magát.

Ugye érzed, hogy ez mennyire fontos kérdés az életben?

Bevallom én magam is ide tartozom. Bár nem vagyok Bika jegyű, sőt egyetlen személyiség jelölőm sincs ilyen minőségben. Azonban az életfeladatom mégis ehhez kapcsol, hiszen a Szaturnuszom a Bikában van.
Aki tanult asztrológiát az tudja miről beszélek. Aki nem tanult annak elmondom, ez azt jelenti, hogy számomra ez egy életen át tartó feladat. Hiszen meg kell tanulnom az anyagi értékeket megfelelően értékelni, tehát se nem alul, se nem túlértékelni azt. Megmondom őszintén nem könnyű, főleg mert én sem tudok hitelben vásárolni a közértben, sőt az ingyen munkából sem vagyok képes megélni.
Ha azonban most ide veszem segítségként a Bika Szaturnusz kártyáját is, akkor egy picit tisztább képet, és feladatot kapok meg.

A Symbolonkártyában minden bolygó minőséget a horoszkópodból meg lehet vizsgálni, és kielemezni a kártyalapok segítségével. Tehát a Bika/Szaturnusz itt a Bika/Bak kártya, a „Teremtés felelősségérzete” nevet viseli.
A Vénusz itt a gondoskodásban, az anyagi értékben nyilvánul meg, ami a Szaturnusszal itt sok nehézséget hoz. Egyszerűn fogalmazva, mindig keményen meg kell dolgoznom a bevételeimért, és semmit nem kapok ajándékba a fizikai világban. 
Persze lehetne ennek az a következménye is, hogy elkezdek lopni, csalni vagy hazudni. Én azonban ezt nem választhatom, mert a Szaturnusz hozza a felelősségérzetet, ezért hozza az anyag folyamatos újraértékelését is.
Ebben a kártyacsomagban mindez Assisi Szent Ferenc képében jelenik meg, aki nagyon kötődött a természethez. A Szaturnusszal kézenfogva itt már nem a saját jóléte a legfontosabb, hanem mások iránti felelőssége kerül előtérbe. Pontosabban a gyengékkel, a függőségben levőkkel való törődése.
Mindezt tovább bonyolítva még hozzá vehetem a házat is, ahol a Szaturnusz áll, nálam ez a 9-as, vagyis a Nyilas, a Hit háza. (remélem még bírod :) ) Szóval ehhez is tartozik egy kártya, mégpedig a Főpap alakjában, akit már ismerhetsz a tarot-kártyából is. A Főpap közvetíti a szellemi világot és ügyel a kozmikus rendre. 
Tehát, ha ezt magamra értelmezem, akkor kiderül, hogy nem csak az anyagot kell átértékelnem, hanem mindezt el kell helyeznem egy magasabb szempontból is az életemben, vagyis a helyén kell mindezt kezelnem. Na ez most kicsit magasröptű és megfoghatatlan lett. Szóval egyszerűbben fogalmazva nem szabad a pénznek vezetni, hanem a szellemi értékeket kell előtérbe helyeznem.

Mindehhez még hozzá vehetem a Bika/Nyilas kártyát is, amely itt az „Anyag és szellem” nevet viseli. Ez a szellemiség áruba bocsátása, amely nagyon kényes és aktuális téma. Ha a szellemi terméket, áruként egy tanfolyamon megtanulva egy az egyben továbbadom, akkor valóban kereskedő vagyok.

Mi van akkor azonban, ha minden megszerzett tudás bejárja a lelkem birodalmát, ott tapasztalattá, felismeréssé érik és az én saját szellemi tulajdonságommá válik?

Akkor már az én értékem, az én saját magam által érlelt, és megszenvedett tudásom, amelyet megosztok másokkal.

Vajon az így átadott tudást hogyan tudja megfelelően értékelni egy másik ember?

Tudom ez most nagyon kényes téma. Nem is akarok ebbe mélyen belemászni. Csupán arra szerettem volna utalni, hogy a Symbolonkártyákkal kiemelheted személyiséged egy bizonyos aspektusát, amelyet tovább boncolva már tisztább képet kaphatsz életed jelen körülményeiről.
Remélem érthető volt és talán te is kedvet kaptál ehhez a csodálatos eszközhöz.