Szerepeink árnyékában

Életünk nagy színpadán tulajdonképpen mindannyian szerepet jászunk. Gyermekkorunkban kezdtük a jó kislány vagy jó kisfiú szerepével, majd a szerelmes illetve a partner szerepét öltöttük magunkra. Ezután pedig életünk más-más területein, különböző elvárásoknak megfelelve, különféle színpadi ruhában haladunk az „Élet” nevű játékban mezőről–mezőre. Lehetünk bábuk, kiscicák, állandó áldozatok, agresszív állatok vagy éppen tutyimutyi megkukult kisegerek.

Vannak azonban olyan emberek, akikkel nem tudsz azonosulni, mégpedig azért, mert valaha ezt a szerepet nem tudtad befogadni. Talán volt valaki körülötted, aki ezt számodra fenyegetően játszotta el.
Például:
A cicababa szerepe, amely lehet egy kistestvér, aki mindig figyelmet kapott, mert olyan édesen, szemlesütve tudta a szülőket manipulálni, hogy rád már nem jutott figyelem.

Hogyan tudsz ezekkel szerepekkel, emberekkel mégis valahogy zöldágra vergődni?

Nem találkozol velük, ugye ez az első reakciód? Igen ez is egy megoldás. Ez azonban hosszú távon nem megy, mert akkor majd más ember bőrébe bújva ismét előbújik és akkor például egy rosszindulatú főnök vagy egy szerető oldalán kell szembesülnöd vele.

Mégis mit tehetsz ellene?

Vizsgáld meg, mint a saját árnyék személyiségedet, amelyben segítségül hívhatod a symbolonkártyát. Elmondom a továbbiakban, hogyan is tedd ezt meg.

Tovább >>>