Mit hoz számodra a kos hava?

Beköszöntött a tavasz, eljött a Kos hava. Ilyenkor minden megújul. Asztrológiai szempontból pedig ez az év kezdete. Nézzük tehát, hogy mit hoz személy szerint Neked ez az új év és benne a nyitó hónap.

A Symbolonkártyában megtaláljuk a Kos személyiségtípusának mind a 12 arcát. Tehát, ha ezt végignézzük, akkor a saját születési időpontodból be tudod azonosítani, hogy melyik jegy leírása illik rád leginkább. Ehhez azt kell megnézned, hogy a születésedkor a Mars bolygód melyik jegyben állt.

Nézzük tehát a Symbolonkártyák mennyiben segítenek, hogy beazonosítsd a saját Marsikus energiád, és megértsd, mikor és hogyan tudod érvényesíteni az akaratodat.

 

Mars a Kosban - Harcos kártya

Mivel itt van a legjobb helyzetben, ezért valóban hatalmas energiával nyilvánul meg. Már a lapra nézve is csupa pirosat látsz, és egy ember aki lendülettel készül a harcra, szinte várja az ellenfelet. Ha ebben a jegyben volt a születésedkor a Mars bolygó, akkor te is hasonló lendületes alkat vagy. Szereted a kihívást és nem futsz el egy kis küzdelem elől. Jól tudsz újra kezdeni, megfogod a munka végét, és sokszor nem is fordítasz időt a gondolkodásra, inkább az azonnali cselekvést helyezed előtérbe. Neked ez a hónap tetterőt hoz, mintha nehéz tehertől szabadulnál meg.

Mars a Bikában - Erosz kártya

Itt a Mars a Vénusszal a szépséggel és a földi élvezetekkel köt kapcsolatot. Tehát az érzékiség fontos szerepet játszik ebben a helyzetben. A kártyán egy emberpárt láthatsz, akik meztelenül ölelik át egymást. Ez a helyzet segít, hogy megéld az élet élvezetét és ezen belül a párkapcsolatot is. Ha itt volt a Mars bolygód a születéskor, akkor számodra ez a fontos, és meg is kell tanulnod az érzékiséget ebben az életedben. Ez a hónap számodra a szerelem vágyát hozhatja és talán más örömöket is észreveszel most.

Mars az Ikrekben – Kaloda kártya

Mivel itt a tűz energiája levegőt kap, így természetesen ez a jó páros, akár túlzásba is eshet. Mivel az Ikrek a Merkúr bolygó analógiája, így mindez a gondolkodásban és a beszédben jelenik meg. Tehát egy a rosszindulatú kibeszélés, pletyka vagy szélsőséges esetben rágalmak jelenhetnek meg itt. Persze szolidabb esetben egy „felvágott nyelvű” hölgyről is beszélhetünk. Ezzel a horoszkóppal meg kell tanulnod, hogy az agressziódat kívülről jól hallják és ennek következményei vannak. A kos hava pedig óva int, hiszen most ez a sok tűz energia a szavaidban és a gondolkodásaidban egyaránt megjelenhet.

Mars a Rákban – Dac

Itt a Mars tüzes energiája víz jegyben áll, tehát igazából nem tudod érvényesíteni. Ez érzelmi túlfűtöttséget okoz számodra, amelyet a környezeted számára csak érzelmi síkon tudsz érvényesíteni. Ez igazából nem az, amelyet szeretnél, így mivel nem kapod meg, amit akarsz, megszületik benned a dac. Ha itt állt a Mars bolygód a születésedkor, akkor sok régi sérelmet, akár előző életből is, a felszínre kell hoznod. Sok harag, neheztelés, esetleg düh formájában jelenik meg mindez. A kos hava mindezt újra a felszínre hozza, tehát célszerű akár segítséggel is, de ezeket az érzelmeket feloldanod, hogy az energiáid végre szabadon áramolhassanak.

Mars az Oroszlánban – Csata

Itt szintén tüzes jegyben van, tehát a cselekvő energia így agresszió formájában jön a felszínre. A cél a Győzelem, a hatalmi pozíció fenntartása vagy megszerzése. Igaz a bátorságot tanulnod kell, de vigyázz mert mindez a saját károdra is válhat. A kos havában akár több hatalmi személlyel is összetűzésbe kerülhetsz, amely lehet a főnököd, de akár egy hivatalos szervezet is. (pl. Apeh)

Mars a Szűzben – Bűnösség

A tűz energia itt a földdel kerül kapcsolatban, és a Szűz jegy ártatlanság keresésével, amely miatt a szűz olyan nehezen cselekszik. Ezért sajnos a képen lévő harcos bár nem szándékosan, de mégis megsebzi az Egyszarvút. Így tettes lesz és áldozat is lesz egyben, hiszen bűnt követ el. Ezzel a problémával kell szembenézned, ha itt állt a születésedkor a Marsod, és ezért a cselekvő energiád sokszor a kételyek meggátolják, Ezt a Kos havában talán fokozottan érzed, hiszen most megint jön a tűz energia kívülről, és belül pedig a nem akarok rosszat senkinek gondolat, sok kételyt ismét felszínre hozhat benned.

Mars a Mérlegben – Viszály

A tűz energia itt újból levegőt kap, felsercen tehát, de most a párkapcsolat területén. Mivel a Mérleg Vénusz a képen a nő kapcsolatra mindenáron vágyik, a Kos pedig a férfi a másik oldalon a szabadságra vágyik, ezért a viszály elkerülhetetlennek tűnik. A nemek harca van itt jelen, az örök probléma. Ha itt a születési jegyed, akkor sokszor élhetsz kapcsolati konfliktust, és a kos hava is hozhat ilyet a számodra.

Mars a Skorpióban – Vámpír

Kicsit ilyesztő a neve és a Lap is, hiszen egy vámpírt ábrázol. Itt a Hold fénye és a sötét a tudattalant ábrázolja, amely az egyetlen út, ahol itt a Mars energiája haladhat. Mivel pedig vizes jegyben áll, ezért az érzelmeken keresztül jut el a mélységig. Saját energiája nincs, ezért van szüksége mások energiájára, ha az akaratát érvényesíteni szeretné a külvilágban. A feladat tehát, hogy megismerkedj a számodra ismeretlen, tudat alatt ható erőddel, és felszínre hozd. Mivel a Plútó bolygó tartozik hozzá, így ez a hónap számodra gyökeres, és mélyreható változásokat hozhat, amelyek érzelmileg megérintenek.

Mars a nyilasban – Keresztes lovag

A tűz energia ismét levegőt kap, és felszárnyal az égig. Ez a lap egy keresztes lovagot, tehát egy hittel teli embert ábrázol. Ő nem rosszindulatból indul el, a célja nemes. Vissza akarja vezetni az embereket Isten országába. Aki pedig másként gondolkodik mint ő, azzal vitába száll. Régen erre a keresztes háborúk megfelelőek voltak, manapság azonban egyszerűbben oldjuk ezt meg. Akinek itt áll a Marsa, azt gyakran zavarja, hogy mások máshogy gondolkodnak, és szeret kiállni a saját hitéért, igaz általában szellemi szinten. A Kos havában újra fellobbanhat benned a vágy, hogy megtéríts másokat. Cselekvő energiáidat azonban a szellemi szinten tudod érvényesíteni, így lehet, hogy heves szócsatákba bonyolódhatsz.

Mars a Bakban – Meghiúsulás

A tűz energia itt ismét a föld jeggyel találkozik, méghozzá magával a Sorssal. A lapon egy harcos egy kőből próbálja kihúzni a kardot, de nem megy neki. Hiába erőlködik azonban, nem megy neki. Itt a Szaturnusz, vagyis a Sors az úr. Ha itt áll a Marsod, akkor gyakran kerülhetsz hatalmi vereségbe vagy hiábavaló küzdelembe. Nem is a küzdés itt a lényeg, hisz mindez jobbára bezárt helyzetben tart téged. A sors hatalmát tanulod itt. Mindez a kos havában magányos helyzetet teremthet, amikor is megtanulod a magasabb rendű célokat megtalálni és azokat követni.

Mars a Vizöntőben – Bajkeverő

A tűz energia itt levegő elemmel párosul, amely a szabadságot keresi. A képen egy gonosz manó ugrál az éj sötétjében, egy cselszövő meglétére utalva. Ez a vásott ördög sokféle alakban jelenik meg, de a célja mindig a függetlenséged meglelése. Ezt pedig a harcon, agresszión keresztül viszi véghez, elmar mindenkit a közeledből, így teremtve meg neked a szabadságot. Ha itt van a Marsod, akkor nagyon vágysz a szabadságra, függetlenségre, és ezért kapcsolataid rendre meghiúsulhatnak. A Kos hava tehát a szabadulás vágyát hozza el számodra, és mindez váratlan események formájában jelentkezhet életedben.

Mars Halakban – A Szent örült

Itt a tűz energia ismét vizes jeggyel csillapul, mely állandóan az egységet, és az álmok világát kergeti. A képen egy férfi rongyos ruhákban, egy harcosról álmodik, aki csillogó vértben áll előtte. Ő is szeretne ilyen harcos lenni, de nincs ereje hozzá. Ha a Marsod itt áll, akkor cselekvő energiáidat nem tud koncentrálni, sőt inkább erőtlennek érzed magad. A harcról szőtt álmaid mindig szebbek, és sosem sikerül megvalósítanod. A célod a harc nélküli megvalósítás, amelyhez azonban el kell táévolodnod a harcmezőről. A kos havában tehát érezheted ezt a vágyat, és az erőtlenséget, de lehet, hogy szélmalomharccal küzdesz ellene.