A Szolgálat havában

A Szűz hava a szolgálatról szól. Ez mindannyiunknak feladat bizonyos mértékben, elég ha csak arra gondolsz, hogy elsősorban a lelkedet kell szolgálnod ebben a világban.
Persze most nem arra a szolgálatra gondolok, amelyben megalázottan próbálsz megfelelni mások igényeinek, hanem a támogató gondoskodásról. Ebben segíthet az alkalmazkodás képessége és a megértés vágya is. Ezzel tudsz kapcsolódni önmagadhoz és másokhoz is.
Ha kíváncsian fordulsz mások felé, és tényleg meg szeretnéd érteni őket, akkor az állandó kritizálást is el tudod kerülni. Ennek következtében valóban tudsz majd alkalmazkodni és nem generálsz felesleges konfliktusokat a kapcsolataidban. Sőt, ha nem kritizálsz önmagadban, (anélkül, hogy a másik ezt hallaná), akkor nem is fogod ezt elfojtani és így rengeteg betegségtől kíméled meg magadat. Azok ugyanis ezekből az elfojtásokból, a hozzájuk kapcsolódó haragból és bűntudatból születnek meg.
A kritika jó oldala, hogy rendre és tisztaságra késztet. Önmagadban és a környezetedben. Ezt a tisztulást nem csak fizikailag tudod segíteni, hanem a lelki rendcsinálással is.
Már persze nem arra gondolok, hogy folyamatosan szidod magadat, mert attól nem lesz rendezettebb és tisztább a lelked. Inkább arra, amikor felismered hogy a bűntudat, az önvád rámutat bizonyos határokra benned. Ezek a határok azok, amelyeket gyengeségnek, sőt véteknek bélyegezhetsz. Ezt azonban tekintheted egy lehetőségnek is, amelyet kitolva akár újabb erősségeket is kovácsolhatsz belőle. Nyilván ehhez kell némi rugalmasság, de hát ez tanulható. Ráadásul, ha rugalmasabb vagy, akkor könnyebben tudsz másoknak is segíteni.

A következő kérdéseken elgondolkodva te magad is előre tudsz lépni ebben a témában:

1. Mivel tudod önmagadat a legjobban szolgálni?

Itt gondold végig, hogy mi az, ami valóban jó érzést okoz neked, és mi az, amiben ott van a KELL érzése? Amikor ugyanis kényszerből cselekszel, az soha és senkinek nem okoz örömet. A másik a lelke mélyén ugyanúgy érzi, hogy kényszerből cselekedsz, és nem jó szívből, még akkor is, ha ezt nem hozza a tudomásodra. Emellett gondold végig azt is, ha önmagadnak nem segítesz, hanem csak rombolod magadat, akkor bizony nem sok adni valód lesz. Sem időd, sem energiád, sem jó érzésed, sem segítőkészséged nem lesz az adásra amikor épp egy hatalmas negatív energiatengerben ücsörögsz.

2. Mi az, amivel a párodat tudod szolgálni?

Ha a párodnak jót akarsz, akkor ezzel is a kapcsolatot erősíted. Hiszen, ha szereted őt, akkor ami neki jó, az neked is az.

3. Mi az, amivel a közösséget tudod szolgálni?

Itt fogalmazhatok úgy is, hogy ami az Isteni rendben a feladatod lehet. Megvizsgálhatod akár külön közösségekként is a témát. Kezdheted a családoddal, aztán a munkahelyi közösséggel folytathatod, és akár más közösségeket is megvizsgálhatsz ebből a nézőpontból. Hogyan tudsz te hozzájárulni ezek jobb működéséhez?

Mivel a Symbolonkártya az oldal fő témája, ezeket a kérdéseket a vele is megválaszolhatod. Nézzünk mindjárt egy példát is erre.

 

Példa

1. Önmagam szolgálata: Esküvő

Ez azt jelzi, hogy ömagadnak a párkapcsolati harmónia tesz a legtöbbet. Tehát fordíts nagyobb figyelmet a párodra és a gyermekeidre (ha van). Ha nincs, akkor találd meg azokat a barátokat, akik több figyelmet igényelnek. Törődj többet a szüleiddel, testvéreiddel. Ez a szeretetteli figyelem, amely befogadással párosul nem csak önmagadat, hanem másokat is segít majd szerettelivé varázsolni.

2. Párkapcsolatban szolgálat: Ragaszkodás

Ez jelezhet egy egyszerű ragaszkodást a párodhoz vagy egyszerűen egy biztonságra törekvést is. Utalhat arra, hogy a pároddal az anyagiak témája előtérbe került, amelyet együtt kell megoldanotok. Ez mint probléma segíthet összekovácsolodni, hiszen a közös munka mindig összeköt.

3. Isteni rendben szolgálat: Szerető

Ez a lap a fizikai igények kielégítéséről szól elsősorban. Van azonban egy olyan része is, amikor a testeddel törödve az önbecsülésedet is növeszted. Ettől az értékesség is megszületik benned, és így már sokat tudsz adni másoknak. Hiszen aki becsüli és értékeli magát, az nyilván szeretteli emberré válik. Ezután már könnyedén tud elfogadni másokat, hiszen bennük is az értékeket keresi. Tehát önmagad szeretete végülis mások szeretetéhez vezet el. Ezzel valóban egy nagyobb Rend része leszel, mivel a legmagasabb rezgések egyike a földön a szereteté.