Miért nem tudsz éjszaka aludni?

Előfordul, hogy éjszaka álmatlanul hánykolódsz?
Miért van ez és mit tehetsz ellene?

Gyakran előfordulhat, hogy amikor gondjaid vannak, akkor problémát jelenthet az alvás, az ellazulás. A nagy stressz és a gondolatok folyamatos áramlása bizony csak megnehezíti ezt. Ezt legjobban a symbolonkártya „Rettegés” nevü lapján láthatod, ahol a nő egy temetőben menekül, látszólag a halál elől, valójában azonban senki sem kergeti. Néha azért nem tudunk aludni, mert valami nagyon aggaszt. Ha pedig mégis sikerül az álom fátylába beburkolózni, akkor is csak rémálmok jönnek és oda a pihenés. Ebben is segíthet a symbolonkártya.

Vedd elő a paklidat és kérdezd meg:

- Mi akadályoz az alvásban?
- Mi segíthet ezt a problémát feloldani?

Ezután húzz egy-egy lapot a kérdésekre.

Az első lap negatív oldala fogja a problémát okozni. A második lap pedig utat mutat a megoldás felé.

Példa:

1. lap: Rettegés

Ez egy meghatározatlan félelmre utal. Lehet ez egy belső bizonytalanság, egy kilógás élmény, egy félelem az elmúlástól vagy éppen a változástól. A lap egy temetőben jástszódik, amely arra utal, hogy akár halálfélelemről is szó lehet, de mindenképpen valami megfoghatatlan dologra valami természetfelettire tereli a figyelmedet.

2. lap: Gyónás

Ez feladatként arra szólít fel, hogy mond ki milyen bűnök terhelik a lekedet. Ez mindig valamilyen múltbeli eseményre utal, amelyet mélységesen szégyelsz. Mond el egy jó barátnődnek vagy egy terapeutának. Válald akár azt is, hogy elítélnek ezért. Itt ugyanis a legfontosabb tanulnivalód a felelősségvállalás a tetteidért.
Ezzel a fel is oldod a terhet a lekedről és, ha jól csináltad már nem fog álmatlanságot okozni többé ez a szégyenfolt.